søndag 27. september 2015

Zeigarnik-effekten

Mange uløste oppgaver på en gang kan gjøre oss slitne og ukonsentrerte. Så lenge underbevisstheten ikke anser saken som løst, vil den fortsette å minne oss på den.

Handling&ansvar

"Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv."
Arnulf Øverland

Leveregler for politikere/mennesker..

"Å leve som man lærer. Å holde det man lover."
Per Edgar Kokkvold

lørdag 26. september 2015

En gave gitt..

"Hvad du gir, kan ingen ta ifra dig"
Arnulf Øverland

lørdag 12. september 2015

Jobb

Arbeid er en tilflukt for mennesker som ikke har noe bedre å ta seg til.
Oscar Wilde

onsdag 9. september 2015

Dagens moral

"It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends upon his not understanding it!"
Upton Sinclair

Stoisk visdom

"Divide your satisfactions with your desires, the higher the figure, the greather the happiness. Limiting your desires is the surest road to sucess."

min tolkning: at en kollapser ens begjær inn på de viktige for en selv.. som å forstå, som å være ett med verden, som å elske,.. istedenfor å gjøre seg til slave av omstendighetene.

//slalombakke, kongsberg: snowboard, lettkledde jenter, lystig, stor naken Dame, bratt bakke, motorvei, sure tilskuere, løftede hender over målstreken. //

tirsdag 8. september 2015

Pst/lars gule, debattinnlegg, aftenposten


Lars Gule lever av å kritisere. I dette tilfellet, mot pst's forsøk på å kriminalisere miljøer som uttaler antidemokratiske og voldelige sentimenter ovenfor sine medborgere. Enhver kritikk av makt, er god kritikk, antar jeg..
  Så, "damn if you do, and damn if you don't".
Poenget må være å behandle alle likt, og være konsekvent på visse verdier. Går PST over grensen?
Islamister er ikke dumme, de har en agenda. Personer som Ubaydullah Hussain balanserer bevisst på rettsstatens grenselinjer. Men hans agenda er klar. De er en del av fortroppene, rekrutantene for IS m.m. :De har det samme brennende ønske om å forme verden i Islams bilde.
L.G. mener at dette må være lov, mens PST ønsker å utforske rettsvernet, for å holde disse elementene til ansvar for skaden de forårsaker. 
Hvorfor undersøker og applauderer ikke Gule disse mulighetene? Er staten den store stygge ulven i alle tilfeller? Er det slik at hva vi trenger er L.G. på sin hvite hest. Eller gir han de mørkeste elementene drahjelp, ved å ikke gå dypt nok, ærlig nok, inn i materiet? 
Jeg heller til det siste.