torsdag 4. januar 2018

Løse tanker rundt Lykke, inspirert fra M.Manson-bok og foredrag hos fivh-Oslo-lokallag

Den beste måten å vurdere sin egen lykke, er ikke gjennom å se på hvor positivt en føler seg(rams opp feilene som oppstår her), men å betrakte hvordan en tilnærmer seg problemene i hverdagen. Problemer er en mer nøyaktig målestokk for livskvaliteten. 


(stoisme/buddisme) ..siden hvordan vi vurderer problemene, kommer av hvordan vi lar oss motivere til handling, og det essensielle her er hvor viktig vi forstår denne komponenten(fucken) til å være. Og dette vil også reflektere i stor grad hvor mye du nyter å løse dem.


-        (stoisme/buddisme)Vi har alltid makt over egen lykke, for vi har alltid evnen til å velge for hvilken målestokk en bruker på problemer. Derfor blir det feil å prioritere lykke. Den eneste reelle faktoren er mening(evnen til å prioritere det viktigste; avhenger av din forståelse av verden og deg selv)

-        Lykkeforskning ligner på selgertriks. Istedenfor neggingen som har til hensikt å få lurt til oss til å kjøpe mer og dyrere, blir vi ledet med psykologiske grep som gjør oss til godlynte(..) samfunnsborgere. Men så lenge vi ikke kopler mening fra lykke, blir grepene et lett bytte for hedonistiske, og relativistiske, tankemønstre.

-        Om et problem føles styrkende, istedenfor smertefullt, kan være så enkelt som at en føler en kan velge sine problemer, samt ansvar for dem. (Missbrukt av Starbucks m.m.) ..let frem flere missbruk.

-        (feilslutning: en bør bry seg mer om flere ting) En bør bry seg om færre ting!, det viktige, det sanne og umiddelbare. Et viktig grep er å lære seg å si nei til alternativene.

-        (feilslutning: å prøve å unngå (meningsfulle!) utfordringer med høy sannsynlighet for lidelse og nederlag)
       Freud: «En dag, i retrospekt, vil årene med slit slå deg som de vakreste.» 
..     I tillegg er nederlag, feil, den eneste måten å komme seg videre på. Hvis du ikke er villig til å feile, er du ikke villig til å oppnå suksess.


-        Hvis en ikke tenker og føler pusten fra døden, jevnlig, vil en miste ens viktigste motivasjon. Derfor bør en øve seg på dette. Av erfaring, finner jeg det best å ha dager der jeg ikke lar meg selv bli distrahert av tv, radio, m.m. Stillhet, langt fra folk, over en periode, er en god start. Og bli mer oppmerksom på ens nærmeste, ved å forestille seg at de kan være død neste morgen. Kanskje også kontemplere med bøker? om døden, besøke gamlehjem og sykehus? ..creepy

1 kommentar:

Healing Broken heart sa...

Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
Ring, Viber og whatsapp +2348155425481